top of page
Bitcoin_accepted_here_sign_horizontal2.p

Het gemakkelijkste Korean fried chicken recept.

Foto van schrijver: Nelis GeubbelmansNelis Geubbelmans


Een kom Korean Fried Chicken


Koreaanse Fried Chicken: Een Heerlijk en Makkelijk Recept

Ben je op zoek naar Een simpel en gemakkelijk recept voor Koreaanse fried chicken dat gegarandeerd indruk maakt? Probeer dan dit recept voor Koreaanse fried chicken! Deze kip is niet alleen superkrokant, maar ook bedekt met een heerlijke zelfgemaakte Koreaanse zoet-chilisaus. Het resultaat? Een gerecht dat verslavend lekker is en perfect past bij elke gelegenheid. Volg de drie eenvoudige stappen en verras je vrienden en familie met deze smaakexplosie!


Wat is Koreaanse Fried Chicken?

Koreaanse fried chicken (KFC) is een populaire snack en voorgerecht in Korea.

Er zijn verschillende soorten Koreaanse fried chicken, maar de meest bekende is toch wel de pittige variant, ook wel Yangnyeom Chicken (양념치킨) genoemd. Deze kip wordt twee keer gefrituurd en bedekt met een kleverige, pittige en zoete saus. Het resultaat is bijna magisch: een perfecte balans tussen smaak en textuur die je niet meer kunt laten staan!



Ingrediënten voor Koreaanse Fried Chicken

Hoofdingrediënten

Koreaanse Fried Chicken Saus

Optioneel – Voor garnering

  • Geroosterde sesamzaadjes

  • Fijngehakte groene ui

Hoe Maak Je Koreaanse Fried Chicken?

  1. Bereid de kip voor: Meng de kip in een kom met rijstwijn, gember, zout en peper. Haal de kip vervolgens door het aardappelzetmeel tot het goed bedekt is. Laat het even rusten.

  2. Frituur de kip Verhit de olie in een pan of friteuse tot 175°C. Frituur de kip in kleine porties gedurende 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken). Haal de kip eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder eventuele achtergebleven kruimels uit de olie en frituur de kip nog een keer tot het goudbruin en knapperig is (2 tot 3 minuten).

  3. Maak de saus Meng alle sauzingrediënten in een pan en verwarm op laag tot middelhoog vuur. Roer goed tot de saus begint te bubbelen. Haal de pan van het vuur.

  4. Serveer Doe de gefrituurde kip in een grote kom en giet de saus erover. Meng goed zodat de kip gelijkmatig bedekt is. Garneer met sesamzaadjes en groene ui. Serveer direct voor de ultieme knapperigheid!


De beste wijncombo voor dit gerecht:

Voor ons is de beste wijncombo het gemakkelijkste Korean fried chicken recept toch wel een droge mousserende wijn, dit om de volle zoete saus te counteren. Een lekkere Champagne of zachte Cava zal de smaken in het gerecht in balans trekken. Wat ook zeker kan is een drogere Riesling voor de liefhebbers.








Comentarios


bottom of page